HAR I BRUG FOR HJÆLP TIL HAVEPLANLÆGNINGEN?

En god familiehave er en have, der fremstår som en samlet enhed, og som virker harmonisk i forhold til form, farve og materialer. Den skal afspejle de mennesker, der bruger den, og give muligheder for eventyr og oplevelser hele året. Det skal ikke kun være børnenes have eller de voksnes have – det skal være HELE familiens have.

Hjælp til haveplanlægning kan foregå på mange niveauer. Måske er I gået i stå med jeres egen have og har bare brug for et lille indspark af nye ideer. Måske synes I ikke, at I kan finde gode alternativer til, hvordan man indretter haven til børn end det sædvanlige gyngestativ i hjørnet af græsplænen. Så kunne et INSPIRATIONSMØDE være vejen frem.

Har I derimod brug for en egentlig HAVEPLAN, så findes der også flere muligheder her. Jeg kan nøjes med kun at tegne selve planen, hvis I selv har ideer til beplantning. Men jeg kan også hjælpe jer hele vejen, så jeg også laver en decideret oversigt over hvert bed, og hvad det skal indeholde. Ethvert projekt er forskelligt, og vi kan sætte et forløb sammen, der passer til netop jeres familie og have.

Barn leger med sandlegetøj i haven.

KOM GODT IGANG

Lad mig hjælpe jer med at lave en skøn have, så…

… du kan give dine børn gode minder fyldt med masser af oplevelser fra deres barndomshave.

… du kan slappe af i din egen have og opleve, at den ikke virker rodet, men derimod er rar at opholde sig i, selvom du ikke passer den.

… du kan styrke dine børns motorik og dermed deres tro på dem selv og deres egen kunnen.

… du kan finde ro og restituere i din have, ved at der skabes rum, som virker beroligende på krop og sind.

… du kan med en minimal indsats hente bær og andet spiseligt grønt fra haven og dermed give dine børn en indsigt i, hvor maden kommer fra.

… du kan skabe mere liv i haven.  

Vilde blomster i haven

FORSKELLIGE UDFORDRINGER OG LØSNINGER:

En gammel tilgroet have kan virke rodet og utilgængelig. Ryd op og bevar kun de elementer, der giver mening i forhold til egen stil og sammenhængen. Tilfør eventuelt nye og mere moderne elementer, der giver haven personlighed.

En nyanlagt parcelhushave kan virke tom og bar og er ikke hyggelig at være i. Indel haven i mindre rum, som kan skabe noget intimitet, som den store flade ikke har.

En lille have kan virke klemt og lidt kedelig. Tænk i højden og i multifunktionelle løsninger. Og selv den lille have kan inddeles i rum, der kan give forskellige oplevelser.